Skocz do zawartości

Varius Manx po czterech latach wraca na scenę

2 odpowiedzi w tym temacie

dawid

..:: FrIeNdS ::..

• Friends
  • 219 postów
Varius Manx po czterech latach wraca na scenę z nową wokalistką. Nową solistą grupy jest Anna Józefina Lubieniecka, która zadebiutowała z zespołem podczas gali z okazji 20. urodzin radia RMF FM.

Powód przerwy w działalność Varius Manx to wypadek samochodowy, w którym poszkodowani zostali lider grupy Robert Janson i wokalistka Monika Kuszyńska. Monika do dziś nie wyzdrowiała - jest sparaliżowana. 30-letnią dziś piosenkarkę zastąpi pochodząca z Kielc 22-letnia Anna Józefina Lubieniecka.

Lubieniecka jest czwartą wokalistką Varius Manx - po Anicie Lipnickiej (1993-96), Kasi Stankiewicz (1996-2001) i Monice Kuszyńskiej (2001-2010). Na początku działalności (pierwsze dwie płyty) w zespole śpiewali Robert Janson i Robert Amirian. Ostatnim studyjnym wydawnictwem zespołu jest "Emi" (2004). Dwa lata później ukazał się koncertowy materiał "Varius Manx symfonicznie. Tyle siły mam".

modjo

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów
Wydaje mi się, że panowie po latach poszukiwań starają się powrócić do sprawdzonych rytmów za czasów Lipnickiej, kiedy to VM było na topie. Jak to wyjdzie? Zobaczymy.

Midori

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów
Takie powroty przeważnie i tak nie przynoszą sukcesów, odgrzewane kotlety już tak nie smakują jak na świeżo. A ja nigdy wielką fanką VM nie byłam ale wydaje mi się, ze największe sukcesy odnosili za czasów współpracy z Kasią Stankiewicz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

IPB skins by Skinbox