Na wstępie Bardzo Proszę Adminów o nie kasowanie tego z uploadu
Od pewnego czasu osobnik o ksywce Xt®eme z GG 2619999 (używa też kilku innych nr GG) rozsyła do ludzi bądż to na PM lub GG ofertę z tym lekarstwem. Jest bardzo cwanym lisem .
Najpierw zagaduje o pomoc z jakimś swoim problemem (bądż z oprogramowaniem tunera ,czy też innym),potem ma problem z kartką, po czym okazuje się ze niby rsa uwalone .Po jakimś czasie znowu zagaduje że ktoś mu to niby naprawił i udało się mu wejśc w posiadanie oprogramowania (szuka naiwniaków tym sposobem),ale musiał nieco zapłacić i chetnie się tym podzieli żeby mu się część zwróciła(coniektórym wciska ,że sam to rozpracował)
Jak łatwo się domyslić tym sposobem wzbudza zaufanie a potem ,że to niby w drodze odwzajemnienia za pomoc chce nam to udostępnić.
Dogadujecie się co do wartości danego tematu a on prosi was o nabicie mu konta tel kom, bo niby to boi się podać nr konta bankowego.Na koniec zaczyna wysyłac na podany przez was adres E-mail całą zawartośc z opisem ,która nigdy nie dociera pod wskazany adres .Adrenalina wam się podnosi a on "chwileczkę ,zaraz muszę zebrać i spakować"- co trwa godzinami
Po pewnym czasie nie wytrzymujecie i po ostrej wymianie zdań blokuje was na GG ( podobno nie używa nic innego ani żadnych programów p2p)
Na sam koniec na waszą pocztę przychodzi sterta spamu.
I W TEN SPOSÓB ZOSTALIŚCIE WYKRĘCENI NA TYM CAŁYM RSA
DO wiadomosci wszystkich nr jego tel kom 660918103
Z tego co wiem kilku chłopaków z naszego forum i innych załatwił w ten sam sposób.
Moim zdaniem wiadomośc ta powinna znależć się na wszystkich uploadach, a poszkodowani powinni się podpisać co do wiarygodności.
Info z upka dvhk
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 styczeń 2007 - 22:39
Witam
Mogę potwierdzić słowa @1950Wr.
Wielokrotnie już słyszałem o tym że jakiś gościu robi ludzi za wała.
Bardzo długo już prowadzi swoją działalność.
Kiedyś kolega z innego forum dostał na GG wiadomość informującą że polsa* EMU śmiga.
Miał przelać na konto tego gościa 10zł w zamian za aktualne kluczyki (też miały przyjść na maila).
Ostatecznie na maila dostał soczystego trojana i czekał go format.
Pamiętajcie jeżeli ktoś nieznajomy będzie wam proponował pomoc na GG za kase to odmówcie, bo na forum zawsze możemy coś wspólnie wymyślić
Pzdr
Mogę potwierdzić słowa @1950Wr.
Wielokrotnie już słyszałem o tym że jakiś gościu robi ludzi za wała.
Bardzo długo już prowadzi swoją działalność.
Kiedyś kolega z innego forum dostał na GG wiadomość informującą że polsa* EMU śmiga.
Miał przelać na konto tego gościa 10zł w zamian za aktualne kluczyki (też miały przyjść na maila).
Ostatecznie na maila dostał soczystego trojana i czekał go format.
Pamiętajcie jeżeli ktoś nieznajomy będzie wam proponował pomoc na GG za kase to odmówcie, bo na forum zawsze możemy coś wspólnie wymyślić
Pzdr
Napisano 09 styczeń 2007 - 12:33
Rozmowa z tym gostkiem byla przed format c , chcialem podac cala tresc rozmowy zarowna jaka ja prowadzilem jat tez inny kolega, ale zapis rozmowy nie zachowal sie.Tak wiec uwazajcie z kim piszecie , bo potem beda klopoty z kompem ( nie dotyczy to mojego kompa-gdyz ostatni format c robilem ok 3 lata temu)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Temat jest zamknięty
Do góry